SMF 206 Starlight's blogg

Alla inlägg under september 2008

Av Anna - 17 september 2008 19:55

Här kommer en bild på self honan Elektra som jag fick skickad på mailen igår. Tack E & M för alla fina bilder!=)
Får ju hem denna sötnos den strax (4/10) och hon är verkligen otroligt fin, så jag kommer absolut inte ångra att jag tar henne. Hon ska ju göra fina crestar här hemma nu!;P


SCH Imargos Elektra

//Anna

Av Anna - 14 september 2008 14:29

Så ja, då var anmälan till Landskrona 4 oktober skickad och betald!=)

Blev dessa som fick förlja med:
*Jerona's Golden Star, eng. crested de. golden hane, 3,5 mån - deltar i Ras & Pet.
*Starlight's Pretty In Pink, eng. crested pe. golden hona, 2,5 mån - deltar i Ras, Pet & KM Ras.
*Polka Pig's Dark Knight Look, self de. golden hane, 2,5 mån - deltar i Ras, Pet & KM Ras.

Detta blir första utställningen för Julia och Max, ska bli riktigt spännande att se vad domarna tycker om dem, vilket denna gången är engelska. Det är både positivt och lite negativt på samma gång, tycker jag.
Det positiva är ju att de engelska domarna oftast är mycket duktiga, speciellt på korthår, så man vet att det oftast är en rättvis bedömning man får på djuret.=)
Det som är lite negativt är att man då inte får några poäng, men det kan jag nog leva med, det är ju svenska domare på utställningen två veckor senare.=P

//Anna

Av Anna - 12 september 2008 19:27

Såg igår att de på riks hemsida uppdaterat ställningen i årets marsvin (t.o.m. 31 augusti). Tre stycken Starlight's djur låg mycket bra till! Skoj!=)

SCH Guldpet Starlight's Strawberry Girl, "Liza", satin de. golden.
1:a av alla satin på 425p (4st cert, 1st BIR-R, 3st BIR, BIS1, BIS3 & BIS 6), har 175p ner till 2:an.

SjrV-08 Starlight's Amazing Grace, satin de. golden.
2:a av alla satin på 250p (5st cert & 5st BIR), har 20p ner till 3:an.

SV-08 SCH Guldpet Starlight's Nami, satincrested de. golden.
1:a av alla satincrested på 495p (5st cert, 5st BIR, BIS 3, BIS 4, BIS 6 & BIS 9), har hela 295p ner till 2:an!!!=D

Sen låg Katie på en 9:e plats i årets pet på 310p.=)
 
 
Hann inte skriva så mycket igår kväll, men det är i alla fall bestämt nu att jag istället för Forbidden Fruit ska får hem SCH Imargos Elektra. Får hem henne i samband med utställningen 4 oktober i Landskrona.
Hon är en super fin self hona, som jag tror kommer göra kanon fina ungar med crested hanen Jerona's Golden Star. Tror inte att Elektra lämnat några rödögda ungar... hmmm.... ska kolla upp det lite närmre.
Hennes mamma är i alla fall opiggmenterad och ruby eyed och på Johnnys sida är både pappa, farfar och mormor opiggmenterade. Hans farfar och mormor är även de ruby eyed.
En opiggmenterad Eng. Crested ruby eyed hona hade ju verkligen inte sutit fel (snyggt!). Så det ska faktiskt bli riktigt skoj att se vad som kan komma ur denna kombinationen!=P
 
 
Sen igår kväll efter att jag städat burarna till marsvinen, fick Liza flytta ner till de andra flickorna i den stora buren. Troligen så brunstade hon även igår under dagen, eftersom Rodde visade mycket större intresse för henne och hon blev lite kladdig. Men Liza verkade inte vilja bli parad denna gången heller.
Huvudanledningen till att jag särade på dem redan igår är att jag vill att det ska ha gått minst tio veckor sedan de särades till utställningen 22 november. För har det då inte kommit några ungar innan utställningen, kan jag vara säker på att hon inte är dräktig, och kan då ta med och ställa ut henne där och även på julshowen i december.
Dessutom så tror jag att om hon inte lyckats blivit dräktig på något av dessa tre brunsten, så lär hon ju förmodligen inte bli det sen heller.... =/
Så eftersom jag gärna vill ställa henne två gånger till i år, så hon får mer poäng till året, tyckte jag att detta var det bästa alternativet. Men självklart skulle det vara mycket bättre om hon verkligen är dräktig!
Så nu återstår det alltså bara att se om Liza är dräktig eller inte.... är hon det inte, kommer jag inte göra något nytt försök med henne heller. Jätte tråkigt om jag inte får någon unge efter mitt finaste marsvin, men jag har som tur lilla Julia som är efter Lizas kullbror, så linjen lever ju i alla fall kvar i henne.=)

//Anna

Av Anna - 11 september 2008 19:39

Idag har jag uppdaterat hemsidan (www.starlights.webb.se), har blivit lite ändringar i kullplaneringen då jag istället för SCH Polka Pig's Look Of Forbidden Fruit ska få hem Maxs mamma SCH Imargos Elektra.=)
Sen är där nya bilder på både Max och Julia.

Kommer ta en kull på Elektra, där efter kommer hon att få gå här hemma som pensionärs/utställnings gris. Ska ställa henne på några utställningar nu i höst/vinter, så att hon förhoppningsvis blir Guldpet redan innan hon sätts med hane. Hon kommer paras med crested hanen Jerona's Golden Star.

//Anna

Av Anna - 10 september 2008 22:43

I måndags var jag hos tandläkaren i Höganäs, så på vägen hem körde vi inom Bär & Grönt. Där fick man 2 paket kräcker för 25kr, och eftersom jag vet hur mycket marsvinen tycker om dem tyckte jag att de gott kunde skämmas bort lite.=P
Köpte smakerna honung och tropiska frukter. Jack och Max fick honung och i Lizas och Roddes bur blev det en med tropiska frukter. Flickorna i den stora buren fick en av varje.


Katie smakar på en kräcker med tropisk frukt smak.
 
 
 
Fick lite bilder på "Tilda" igår. Det är den honan som hade en böld vid ögat när hon bara var en liten bebis, men som tur blev hon helt återställd.=)
Hon ska ställas ut i Borås i både ras och pet, så då får jag se henne igen. Men hon ser ut att ha blivit riktigt fin! Eller hur?;P


Starlight's Sweet Miss Blue, self de. golden.
 
 
 
Max ragistreringsbevis kom idag, tyvärr var där ett fel på det, men jag hoppas att det kommer ordna sig innan måndag. Vill ju så gärna ställa honom i ras också!

//Anna

Av Anna - 8 september 2008 12:14

Tänkte att jag skulle visa upp hur stora och fina Julia och Max blivit, så jag har tagit nya bilder på dem idag.=)

Julia ville som vanligt inte sitta stilla eller samarbeta, men fick i alla fall två bilder där hon är någorlunda still, men skärpan blev ju givetvis jätte dålig då eftersom jag skyndade mig hela tiden med att knäppa ett foto där hela hon syntes i bild!
Hon är så otroligt fin, även om det kanske inte syns på dessa bilderna....=/


Starlight's Pretty In Pink, "Julia", 8 veckor gammal.


Starlight's Pretty In Pink, "Julia", 8 veckor gammal.


 

Sen har vi då Max, som är en dröm att fota!
Han står still, ställer upp sig fint och sen står han där utan att röra en fena.=P Så hans foto blev mycket bättre och skarpare.
Han är så otroligt fin och vilken piggmentering han har för att vara en de. golden.=)


Polka Pig's Dark Knight Look, "Max", 7 veckor gammal.

//Anna

Av Anna - 7 september 2008 17:38

..... har väl varit de andra söndagarna lik..... men ja här är lite av vad som hänt här hemma idag:

Sov inte speciellt länge idag, ca 8.30 vaknade jag väl men gick inte upp ur sängen förrän vid 14 tiden ungefär.=P
Skönt att bara ligga ner i sängen och vila lite och knappa lite på datorn.

Sen har jag pratat med Ewa idag, och Max stamtavla hade kommit nu för någon dag sedan, så i veckan kommer den med posten!=)
Alltså hinner jag få den innan anmälan går ut till Landskrona, vilket är nästa måndag (15/9). Om jag inte hade hunnit få den, hade jag väl fått ställa honom i endast pet denna utställningen. För i pet tror jag definitivt han kommer göra dunder succé! Så stor och fin som han är i kroppen!=P

Blev även lite mys med Julia innan i förmiddags också, hon är så söt nu när hon fått den riktiga golden färgen runt nosen, ögonen och på magen. Hon ser ut att vara en golden & tan!;P
Max däremot färgar ur mer jämnt och ser ut att få en mycket trevlig färg med mycket glöd! Vilket mörkögda golden ofta saknar. Så det blir perfekt sen om vi parar honom med Grace, då hon inte har så jätte glödig färg.

Nä nu ska jag se One Tree Hill på kanal 5! Det är säsongsstart idag.=)

//Anna

Av Anna - 6 september 2008 11:56

Då var det helg igen och tre lediga dagar att njuta av.=P
Har inte planerat något speciellt, så det blir väl mest dator, marsvin och hundar kan jag tänka mig.
Lite kortspel ikväll med S blir det kanske också, tror de är hemma ikväll i alla fall...

Har skrivit ihop anmälan till till Landskrona den 4 oktober nu, men kan inte skicka den än då jag väntar på att få reg. nummert på Max. Vill ju verkligen kunna ta med och ställa honom, men annars får det ju vänta tills utställningen i Borås den 19 oktober... =/

Max blev 7 veckor igår, och väger redan över 500g!!! =O
Tyckte väl att han var stor, men förväntade mig inte att vågen skulle visa så mycket!=P
Så det kommer nog bli en stor och fin grabb av honom, för han är inte fet alls utan bara riktigt stor i kroppen.
Så det är en rättså stor skildnad på honom och Julia som är två dagar äldre och väger endast en bit över 300g. Men hon kommer nog också bli en riktig bjässe, med tanke på att hennes föräldrar är/var mycket stora och hennes kropp är kompakt och fin. =)
Ska bli så skoj att få ställa ut två helt nya marsvin!

//Anna

Presentation


SMF 206 Starlight's är en liten marsvinsuppfödning av Self och English Crested i färgen Golden.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards