SMF 206 Starlight's blogg

Alla inlägg under mars 2008

Av Anna - 15 mars 2008 08:01

Liza och Tudor har hållt på att föra oväsen ett bra tag nu på morgonen och han är på henne väldigt mycket, men jag kan bara inte få ihop att han ska brunsta idag!=S
Liza vill i och för sig inte mycket just nu, men de beter sig precis som att hon ska till att brunsta när som helst.....

Satte ju ihop dem den 16/2 och då blev hon kladdig, sen har jag ev. en parning den 3-4/3, det går ju ihop 16-17 dagar mellan.
Men om hon brunstar idag.... då skulle hon alltså ha brunstat runt den 28/2, vilket hon inte gjort alls!=/
Är det någon som får ihop detta överhuvudtaget?

Är det bara Tudor som fått sig ett ryck, så har inte sett att han varit på Nami något i heller, men i och för sig så är hon väldigt smart och har gått upp och satt sig på hustaket.=)

Nu ska jag i alla fall städa burarna till marsvinen och så får jag hålla koll på om hon blir parad eller om det bara är i Tudors huvud hon brunstar!=P

//Anna

Av Anna - 11 mars 2008 17:06

Mådde inte bra imorse så jag stannade hemma från skolan idag med. Tog en alvedon och gick sedan och lade mig igen, och vid 12 tiden kände jag mig mycket bättre!=)
Så förutom att legat och vilat typ halva dagen, har jag också satt upp lite rosetter i marsvins rummet. Vägarna har ju nästan varit het kala sedan vi målade om där, och jag har inte hittat orken till att sätta upp det tidigare. Men nu kände jag att det är väldigt synd att låta alla dessa fina rosetter som mina marsvin vunnit bara ligga nerpackade i lådor. De som hängdes upp var så klart de som var bästa placeringar i ras!;)
Bild kommer nog sen när jag fått upp Lizas champion tavla!=P

Efter gårdagens inlägg fick marsvinen gröten som jag lovat, och jag passade även på att ta lite bilder. Blev dock nästan bara bra bilder på Tudor!=P


Görttokig som han är, så är det sällan att han delar med sig till flickorna. Utan de får ta resterna när han inte orkar mer!=P


Förstår att flickorna inte gör så mycket väsen av det i heller, för vem kan motstå en sådan här snygging?!;P

//Anna

Av Anna - 10 mars 2008 16:57

Marsvin har verkligen ett otroligt bra luktsinne!
Har stått och gjort kligröt till dem nästan precis, och gick in och satte skålarna i marsvinsrummet för svällning innan jag sätter ner det till marsvinen. Alla marsvinen började gal skrika och lukta i luften, några ställde sig även på bakbenen för att se om det verkligen var deras favoriträtt som var på G!
Och visst var det det också;) Kligröt med proviva nypon och vetegroddar!

Denna bild säger ju allt!=)


Ska gå in och sätta ner skålarna till dem nu, så de slipper sitta och vänta längre!
//Anna

Av Anna - 10 mars 2008 11:45

Dagen idag har verkligen inte börjat bra!=(
När jag vaknade imorse så mådde jag inte så bra, men gick i alla fall upp och åt frukost. Tyckte det kändes bättre då, men sen fick jag jätte hosta och maten vände och jag spyde upp hälften typ....=(
Så nu sitter jag här och känner att kroppen är väldigt tung och jag fryser och mår illa. Det är väldigt många som är sjuka nu, så varför skulle jag klara mig?

Fick lite bilder på lilla "Misty" (Obsessions Mystified) igår, satin honan som min vän Karola köpte från Danmark. Mycket fin hona som vi ska ta en kull på i juli/augusti!=)


Nä nu ska jag gå ner och lägga mig i sängen och försöka sova ett tag!
//Anna

Av Anna - 9 mars 2008 15:07

Nu vågar jag verkligen konstatera att Nami är dräktig, idag är det 18 dagar sedan hon brunstade sist och hon har inte brunstat igen!=)
Så fina ungar väntas efter henne och Tudor runt 28-30 april. Tror det kan bli riktigt trevliga ungar i denna kombination med mycket bra huvud, kropp och färg! Namis crest är ju fin, så det ska ju inte vara några konstigheter där...=P Så mina förhoppningar är stora!

Har sutit och funderat lite på vilka djur som jag ska ta med till utställningen i Kristianstad i april.... Först så hade jag bara tänkt ta med Tudor och Naomi, men hade ute Jack igår och kollade honom och han är så jäkla fin nu och har en så otroligt fin kropp!
Och eftersom Liza inte ska med, så kan Jack följa med!=) Är ju inte lönt att ställa honom när Liza är med, för han har ingen chans mot henne så det känns som utkastade pengar, därför passar det ju bra att han följer med nu när Liza ska få ungar.

Annars inte något nytt här hemma, alla djuren mår bra, hund som marsvin!=P

//Anna

Av Anna - 8 mars 2008 13:19

Idag har det gått 17 dagar sedan Nami brunstade och blev parad, och hon har inte brunstat igen! Så nu är hon med största sannolikhet dräktig!=)
Men vem vet, kanske hon brunstar ikväll....grrr! Men jag tror inte det!=P Hoppas i alla fall att jag inte har sådan otur!

Vägde flickorna idag också, och de hade ökat 106g respektive 116g sedan hopsättandet med Tudor den 16/2. Liza har ökat från 930g till 1036g och Nami från 1024g till 1140g!

Har faktiskt ingen aning om Liza blev parad den 16/2 eller den 4/3, så det är bara att vänta och se när man kan känna ungar i hennes fasta lilla mage!=P

//Anna

Av Anna - 7 mars 2008 22:05

Var iväg en runda till Coop nu ikväll, då jag hört enligt rykten att de hade en ny leverans idag av den billiga bladpersiljan!;) Köpte 1,3 kg, så det blir mycket persilja nu för mina marsvin, vilket de absolut inte tackar nej till!=P









Marsvinen har även fått helt nystädat i sina burar idag, så nu är det rent och fräscht hos dem!=)
Avslutningsvis kommer det en bild på Tudor, som nu mera vågar stå stilla på plattan! (Visst är han riktigt snygg?;P)



Nami har inte vad jag sett brunstat idag, så förhoppningsvis är hon väl dräktig!=) Men hon kanske gör som Liza förmodligen gjorde, har mer än 16 dagar mellan brunsten...=/

//Anna

Av Anna - 4 mars 2008 16:12

Hmm.... Ja, jag känner mig verkligen osäker om Liza verkligen brunstade igår eller blev parad överhuvudtaget...=S
Det känns väldigt märkligt med tanke på att hon pep, gjorde motstånd och sen de gångerna jag kollade henne var hon inte kladdig där hon skulle, utan bara runt om=/ Sen dessutom så lugnade de ner sig fram mot natten och imorse och nu på dagen har det varit total lugnt hos dem.

Så om det bara var Tudor som fick sig ett ryck eller det var ett brunst lär jag inte få reda på förrän om ca 2 veckor, då kommer hon ju antingen brunsta igen, inte brunsta eller kommer jag kunna känna ungar.
Så det är bara till att vänta.... skriver i alla fall upp det som en parning, så får jag vänta och se!=P

Annars inte mycket nytt här hemma, Nami lär väl brunsta nu denna veckan om parningen på henne inte tog.... men det hoppas jag verkligen inte!

//Anna

Presentation


SMF 206 Starlight's är en liten marsvinsuppfödning av Self och English Crested i färgen Golden.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7 8 9
10 11
12
13
14
15 16
17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards