SMF 206 Starlight's blogg

Alla inlägg under mars 2008

Av Anna - 22 mars 2008 10:21

Jack och Tudor har nu gått tillsammans sedan igår kväll, och det går faktiskt förvånansvärt bra!=)
Inte ett enda slagsmål eller bet! Låg dock en liten liten tus med hår i buren i morse, men annars inget.
Det enda jag hört/sett från dem annars är massor med tandhackande, men de lämnar varanda ifred då och sätter sig i vars ett hörn av buren.

Så detta ska nog kunna gå riktigt bra!

//Anna

Av Anna - 21 mars 2008 12:11

Nu har jag bestämt mig att jag låter inte Liza gå kvar med Tudor tills nästa brunst, utan antingen är hon dräktig nu eller inte..... Känner att risken är jätte stor att hon inte kommer kunna återhämta sig till SM:et och sen är jag inte så förtjust i tanken att sära henne från bara 4 veckor gamla ungar.
Är hon inte dräktig så gör jag ett nytt försök efter utställningarna i juli, alltså den 19/7 kommer hon att sättas på nytt i sådana fall. Kommer troligen att ta en helt annan hane då, eftersom hon inte verkar vara speciellt förtjust i Tudor....=/
Men jag hoppas innerligt att hon är dräktig nu!!!! Annars missar hon ju NM:et om hon blir dräktig i juli.=(

Så nu nästan precis har jag badat både Jack och Tudor i ett schampo som luktade mycket + att jag sprejade de lite med parfym så att de luktar lika.
Nu för tillfället går de på vars en sida av ett galler så de inte kan komma åt varandra, och de skakade tänderna rättså mycket i början, men nu bryr de sig inte alls om varandra utan sitter bara och glor på varandra.
Så här kommer de att få sitta nu tills jag kommer hem från hockey matchen mellan Rögle - Malmö och därefter städat burarna. Sen kommer jag att släppa tillsammans dem på golvet i ett par timmar, för att sedan sätta ihop dem i samma bur. Förhoppningsvis kommer detta att gå bra, känns så (nu i alla fall;P).
Men det är bara tiden som kan utvisa om det går att ha dem tillsammans eller ej, annars får de bo själva.

Idag så är det då som sagt skånederby i Ängelholms ishall mellan Rögle och Malmö!!! Stor hjödpunkt som man verkligen inte får missa!;)
Därefter blir det då burstädning och inflyttning till golvburen för Liza, för att sedan inte göra så mycket mer än slappa ikväll!=)

//Anna

Av Anna - 20 mars 2008 09:58

Ja, Liza är inte dräktig än!=( Tog ut henne på morgonen nu och hon är kladdig, där hon ska dessutom denna gång!=P
Denna gång stämmer i alla fall brunstet med de övriga..... så hon har alltså brunstat både den 16/2 och 3/3 som jag misstänkt.
Hoppas nu bara att det tar denna gången!!!! Är ju tvungen att plocka ut henne snart om hon ska kunna få följa med till SM:et.
Men jag tror jag kommer ha kvar henne fram tills den 5/4, så om det inte blir något idag, har hon ett brunst den dagen. Det dåliga är ju bara då att ungarna kommer vara exakt 4 veckor dagen då SM:et är...... hmmm..... Så frågan är ju om hon kommer ha återhämtat sig på bara de veckorna om det blir en kull på 4-5 ungar......=/
Jaja, jag får vänta och se hur jag gör, får fundera över det ett tag.

På Nami kan jag känna något som jag tror kan vara början till en bebis. Hon har ju gått 4 veckor på dräktigheten igår om hon blev parad den 20/2 som jag tror, så det är ju inte helt omöjligt att det är ett foster.

Kan dock bara känna något på hennes högra sida, men hon har absolut början till en bebismage!=)

Idag är det första dagen på mitt påsklov, så denna dagen ska det bara njutas av!!!=D

//Anna

Av Anna - 18 mars 2008 18:02

Har precis varit nere en runda på stranden idag igen!=) Nu har det nämnligen blivit vår igen här i skåne!;)
Denna gången passade jag på att ta med kameran så att jag får bildbevis på att mina shiba kan gå lös!=P (är ju tyvärr inte så ofta shibor klarar av det, utan sticker iväg på jakt!)


Här kommer han så fint på inkallning!=)


Här är han en bit ifrån oss och väntar så fin!=D

//Anna

Av Anna - 18 mars 2008 16:05

Imorgon är det 4 veckor sedan Nami troligtvis blev parad, så jag tog ut och klämde så smått på hennes mage idag. Och visst är det nog början till en liten unge jag kan känna på hennes vänstra sida!=)

Försökte klämma på Lizas mage också, men det är så otroligt fast! Så man får inte alls lika bra grepp på den som man får på Namis.
Sen så blir det inte bättre av att hon nästan är lika kittlig som Naomi var när hon hade ungar i sin mage.....=(
Men men, hon får gå kvar 2-3 vecker till och sedan åker Tudor ut. Sen är det bara till att vänta och se om det blir några ungar innan SM:et eller om vi får göra ett nytt försök efter.

//Anna

Av Anna - 17 mars 2008 20:17

Så länge varade våren och det fina vädert!!!!=(
Idag har det snöat massor och det är jätte kallt ute, riktigt snöoväder kan man säga. Det blåser massor också.

//Anna

Av Anna - 16 mars 2008 16:51

Idag är det jätte fint och skönt väder här nere i skåne! Strålande sol, så att man får riktig vår känsla!=)
Så jag och mamma tog vars en hund och körde ner och gick en jätte lång runda på stranden. Kenshou var så duktig som gick lös en hel del!=)

Innan vi körde till stranden sågade mamma till plommonträdet , så nu har jag massor av grenar till marsvinen som de kan gnaga på! De blev helt överlyckliga och slängde sig över grenarna så fort de kom in i buren!=P


Vad är det här?!


Fyra fina golden töser!=)



Så här var ju bekvämt att sitta....=P (Naomi)


Snygga Naomi i när bild!=)


Det här var någonting nytt! (Tudor)


Sötis Liza tyckte det var mums med plommongrenar!=)


Till sist Jack som tyckte det var jätte skoj att putta runt pinnarna ett tag innan man började äta på dem!=P

//Anna

Av Anna - 15 mars 2008 10:57

Har städat burarna, duschat och ätit frukost nu....
Nami som inte brunstat sedan den 20/2 och där med måste vara dräktig, fick flytta ner till stora golvburen med de andra honorna. Det gick väldigt lugnt till och inget tjafs alls, är så stolt över mina flickor som inte har något emot alls att få nya familjemedlemmar=) Så nu är det bara Tudor och Liza som går tillsammans i den andra buren.

Efter att jag städat burarna så slutade Tudor vara på Liza och låg istället helt utmattad under taket. Hödre dock honom nu precis att han var på henne lite. Men det konstiga är att detta liknar exakt det som hände på kvällen den 3/3.... hmm så jag har ingen aning alls vad de två håller på med. Men Liza knipper igen i alla fall och verkar inte vara så jätte förtjust i att han är på henne, men emellan åt låter hon honom vara det endå..... =/
Jag är i alla fall nästan säker på att hon inte blev parad/dräktig den 16/2 när jag satte ihop dem, för så skulle hon ha gått 4v idag, vilket är högst otroligt då hennes mage är fast och fin som vanligt och jag inte kan känna något i den och sen hennes vikt talar inte för det i heller.

Vägde även honorna och Nami fortsätter att öka, vägde 1148g idag!=) Liza däremot ligger och pendlar lite över 1kg och 1030g, idag vägde hon 1012g, så det verkar faktiskt inte som att hon är dräktig eller så har dräktigheten inte gått så långt.

Nu ska jag snart gå ner och baka en annanas paj till våra gäster som kommer vid 14 tiden!=) Mums!

//Anna

Presentation


SMF 206 Starlight's är en liten marsvinsuppfödning av Self och English Crested i färgen Golden.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7 8 9
10 11
12
13
14
15 16
17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards