SMF 206 Starlight's blogg

Alla inlägg under augusti 2009

Av Anna - 12 augusti 2009 15:23

Det blev en lååång dag i Ullared igår, så jag kände mig helt slut och somnade väldigt tidigt igår kväll. Men jag fick handlat mycket bl.a kläder & ett par skor till mig själv och till marsvinen blev det en ryktlåda som ska användas till medicinlåda, en hushålls våg och en ny necessär.


Idag fick jag svar från skolan där jag sökt utbildningen till djursjukvårdare, och jag kom in!! Så de närmsta två åren kommer också tillbringas på skola.


Imorgon ska jag åka upp till Sofie och kolla på ungarna som Max fick tillsammans med hennes hona. Ska bli mycket spännande!


Sedan har Julia och Q fått flytta ner i den stora buren, så fick Katie och Elektra flytta till en av gallerburarna. Tror bara det är nyttigt för Julia att få större yta som att röra sig på.


Det blev väldigt kortfattat idag ser jag.... =P

Av Anna - 10 augusti 2009 10:01


Min älskade crested hona SCH GP Cavyheart's Olga har idag fått somna in. Bactrimkuren som jag satte henne på för någon vecka sedan hjälpte inte och de senaste 2-3 dagarna har det gått snabbt utåt. Igår ville hon varken äta hö, grönsaker eller gräs. Sen i morse hittade jag henne sittande med huvudet i ett hörn med ansträngd andning, hennes kropp hade börjat stänga ner sig.

Olga hann uppnå en ålder på 5år och 7 månader och kommer vara älskad för alltid här hemma. R.I.P finaste Olga!


Anmälde två stycken marsvin till utställningen i Laholm igår:

GP Polka Pig's Dark Knight Look, Self DE Golden, 13mån - RAS & PET

SCH GP Imargos Elektra, Self DE Golden, 35,5mån - PET


Idag ska jag och mamma åka ner på stranden och träffa en annan som har tre stycken shibor. Ska bli skönt att gå en långpromenad på stranden och att hundarna ska få leka med andra hundar av samma ras.


Imorgon blir det sedan en tripp till Gekås i Ullared. Var ju där den 1 juni senast, så jag vet inte riktigt om jag behöver något mer i klädväg.... men har lite andra saker jag behöver handla iallafall.

Av Anna - 9 augusti 2009 10:00

Äntligen har man fått sova ut ordentligt, bestämde mig igår för att verkligen sova hur länge jag ville och vakna när jag vaknade idag. Detta kändes verkligen behövt efter två tidiga mornar i rad.

I fredags var det tidig morgon (redan vid 5.15!!) för att jag skulle iväg på ett muntligtprov till en utbildning som jag sökt till, hoppas verkligen jag kommer in där då detta verkligen är det jag helst av allt vill gå. Besked om jag kommit in får jag måndag/tisdag.

Sedan imorgon var det också tidig uppstigning som gällde, dock inte lika tidig som på fredagen utan vid 8.45 Detta för att vi skulle köra ner på shibaträff i Malmö, slutade med att vi var borta hela 12 timmar! Behöver jag säga hur trevligt vi hade? ;)


Så idag blir det mest slappedag och datordag. Men jag får väl dra mig ut i det fina vädret en stund också, kanske åka och ta ett dopp med hundarna i havet ikväll.

Kan iallafall meddela att transport och allt löst sig för Golden Beauty, så det är alltså helt klart nu att han flyttar på utställningen i Laholm den 22 augusti. Tror han kommer få ett kanon hem hos N och hennes fyra månaders gamla marsvinshane Bamse. Tack J för hjälpen med transporten! :)


Har inte så mycket annat att skriva om.... Ska skicka iväg anmälan till Laholmsutställningen nu i början av veckan och sedan är det bara till att sätta igång med trimningen på Max, som jagar sitt sista cert!

Sedan kommer Julia också brunsta denna veckan, vilket vi inte hoppas, om parningen inte tog den 31/7. Så jag ska hålla extra koll på henne i slutet av veckan.

Kommer nog även bli ett besök hos Sofie i veckan för att ta en närmare titt på Java och min selfhane Max små bebisar, som faktiskt är 3 veckor idag!

Av Anna - 6 augusti 2009 13:14

Har tagit ut datorn och satt mig ute i trädgården nu, så kan jag hålla ett litet öga på marsvinen som fått komma ut för att mumsa gräs. De gamla flickorna Olga, Katie och Elektra har fick den stora poolburen att beta i, Julia och Q fick den nya buren av kompostgaller och Max fick en buröverdel.





Sen är lille selfhanen Golden Beauty förmodligen såld nu, är bara transporten som ska fixa sig. Men det tror jag inte ska vara några större problem att ordna då det bara är till Blekinge han ska flytta.:)

Av Anna - 4 augusti 2009 15:39

Idag har marsvinsrummet fått sig en storstädning och efter det serverades det kligröt till alla marsvinen!:) 

Sedan måste jag bara visa en jätte mysig bild som jag tog på Julia och Q när de fått ny städat i sin bur. De är verkligen väldigt fästa vid varandra, sitter alltid och äter tillsammans och ligger ofta tillsammans när de vilar.

Av Anna - 3 augusti 2009 11:07

Det är många av mina marsvin som fyller år nu känns det som. Idag är det gamlingen Katie som fyller 5år!!!

När jag för snart fem år sedan fick hemma denna söta lilla flicka, som då hade väldigt skum grå/brun färg, trodde jag aldrig att den "fula ankungen" skulle växa till sig till en så vacker skapelse som hon är idag. Fick ju hem Katie för att Olga blivit ensam kvar då hennes två äldre burkompisar dött med endast 12 dagars mellanrum, och det helt gratis just pga. hennes mycket märkliga färg som liten.

Att det sedan skulle visa sig att hon blev ett riktigt toppdjur kom att förvåna mig mycket. På henne första (dubbel)utställning som jag ställde henne i ras var mest på skoj för att få en bedömning, lyckades hon få cert för båda domarna! Utställningen därefter stod hon sedan som klar Champion!! Därefter har hon även samlat på sig titlarna Svensk Vinnare -07, Dansk Champion och Guldpet.:)


Stort Grattis Katie på din 5års dag!


Av Anna - 2 augusti 2009 15:06

Ja, det kan man undra. Det som var så fint väder i morse med strålande sol och nästan inga moln alls.... =/
Varmt är det iallafall fortfarande så istället för stranden fick marsvinen komma ut i trädgården och äta gräs. Alltid lika roligt att se hur mycket de uppskattar att få komma ut, och frågar man dem så tyckte de nog bara det var skönt att solen inte tittade fram allt för ofta.


Känns som detta kommer bli en datordag nu istället....

Av Anna - 2 augusti 2009 11:31

Vaknade i morse vid 8-tiden och hörde hur något av marsvinen höll på att skrika och pipa från marsvinsrummet. Blev inte riktigt klok på vem det var som höll på eftersom jag inte kände igen "dialekten" riktigt, men det lät nästan som när vissa av mina honor blivit parade.... Men Julia blev ju parad natten till fredag, så jag slog bort det med att det säkert var hanen jag lånat till Julia som fått lite fnatt.
Somnade om och vaknade sen igen vid 10-tiden, då höll de fortfarande på, så jag var tvungen att gå upp och se vad som stod på. När jag kom upp i rummet så satt ju såklart alla där snälla och lugna och gjorde inget. Går ner och då börjar det igen! Så jag går upp igen eftersom jag ändå ska ge Olga sitt bactrim vid denna tiden. När jag står där och ger Olga sin medicin så kör de igång igen, och inte var det den lånade som lät, utan nej det var Elektra som skrek för att hennes andra burkompis Katie försökte para sig med henne. Stackars Elektra, som nästan aldrig låter iallafall inte så högt, satt bara där och pep för hon ville bli lämnad ifred. Jaja, det blir bättre snart igen, de håller ju som tur är bara på såhär när de brunstat.


Till Julia sen som blev parad natten till fredag, blev verkligen rejält parad, proppen satt till och med kvar på morgonen därefter! Sedan började den lossna successivt, men idag fick jag ta fram saxen och klippa bort den från pälsen där den efter att ha lossnat satt sig fast som klister.


Funderar på vad jag ska hitta på idag när det är så fint väder ute... Tror det blir en tur ner på stranden för att bada lite. Blir kanske en långtur med hundarna senare idag också när det börjar kyla av lite.


Här kommer en ny bild på Golden Beauty som finns till salu. Bilden är tagen i fredags. Han är verkligen jätte fin, super fint huvud och kropp, jätte stora och fina ögon och öron, med en riktig kanon färg!
Så även om han har ett litet veck på högerörat tror jag han kommer hävda sig bra i rasklass. I petklass är det skriven succé med den fina stadiga kroppen som han har.;)


Presentation


SMF 206 Starlight's är en liten marsvinsuppfödning av Self och English Crested i färgen Golden.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards