SMF 206 Starlight's blogg

Alla inlägg under juli 2009

Av Anna - 15 juli 2009 20:21

Jahapp då var det alltså snart helg och utställningen i Hässleholm har verkligen närmat sig med storm steg sedan SM, känns ju nästan som om det var denna helgen vi satt på SMet och hade så trevligt.....

Gjorde ett stort misstag i lördags när jag skrev att Max förmodligen var hyfsat kort i pälsen fortfarande sedan helgen innan och att det då egentligen endast var på Julia som det behövdes trimmas en del på. För när jag på söndagen sätter mig ner och ska kolla igenom Max lite och grovtrimma Julia, ser det ju ut som Max inte vore trimmad på månader!!! Så det blev till att grovtrimma två marsvin istället för ett.

Idag tog jag sedan det sista på dem båda och fick lära mig ännu en sak, att man absolut inte sätter sig i trädgården och trimmar marsvin i en gul tröja. Alla bi, humlor, blomsterflugor och rapsbaggar trodde ju att jag var en gigantisk blomma!


Imorgon blir det till att bada av marsvinen, fixa deras tassar/klor och rengöra deras öron. Ska absolut inte säga att där förmodligen inte borde finnas mycket att fixa eftersom de var på utställning för endast 12 dagar sedan, för då får jag väl värsta chocken imorgon.

Sedan på fredag ska jag baka tre stycken ananaspajer som jag ska ha med till försäljningen på lördagen. Kommer ju endast på utställningen på lördagen då jag bara har seniorer att ställa.

Av Anna - 11 juli 2009 14:03

Känner inte att jag har så jätte mycket att skriva om just nu för tillfället....

Men nästa helg är det ju dags för utställning igen, denna gången dubbel i Hässleholm, så det är bara att sätta igång med trimningen nu igen. Max är väl förmodligen hyfsat kort i pälsen fortfarande så det är ju egentligen endast Julia som det behövs trimmas en del på. Julia är heller inget jobbigt marsvin att trimma på så det borde väl gå hyfsat snabbt, men det måste vara absolut perfekt trimmat då jag så gärna vill att hon ta det där sista certet! Sen kommer hon ju sättas med hane på lördagkväll och kommer därför tidigast kunna ställas ut igen på sydvästs november utställning, därför hade det varit så skönt om hon blev Svensk Champion redan på lördag.

Sedan flyttar ju förhoppningsvis alla ungarna i Grace kull denna utställningen. Till honan är transport i alla fall redan ordnad och hon flyttar till SMF 382 Jerona's uppfödning. Båda hanarna i kullen är sedan tingade av andra uppfödare som ska kolla på dem på utställningen och jag hoppas att de blir nöjda. För övrigt finns det nya bilder på alla ungarna under till salu inne på min hemsida.


Ja det var väl i stort sätt vad jag kom på att skriva.

Av Anna - 7 juli 2009 22:12

Här kommer två bilder på Julia i maskeraden! Visst är hon hur söt som helst?;)


Foto: Camilla Sten


Mums med jordgubbar!

Av Anna - 6 juli 2009 16:32

Det blev sent igår, tror jag var hemma vid kl. 23-24 något. Har sovit jätte bra hela natten och det var skönt att komma hem till sin egna säng!

Det har varit en mycket trevlig helg med massor av skratt och prat, så jag hoppas verkligen att det är därför jag har fått ont i halsen och inte för att jag håller på att bli förkyld eller något....


Resultaten är jag nöjd med eftersom det var en väldigt hård konkurrens, framför allt i petclass. På lördagen som pet gick på fick alla mina silverkort vilket då resulterade i att Johnny numera även är guldpet! Julia blev även kallad till finalen, men där blev hon dock utan placering. I maskeraden placerade hon sig däremot på en 5:e plats! Ska fixa en bild så ni får se hur fin hon var.

På lördagkväll valde jag och några till att grilla tillsammans istället för att gå på SM middagen, och vi hade jätte trevligt! Sedan gick jag, S och A bort till dansen och umgicks med de som varit på middagen.

Söndagen gick sedan alla rasseniorer. Där hade jag två stycken med och det gick väldigt bra för Johnny som vann championklassen och fick ännu ett cert. För Max gick det också bra och jag är nöjd med resultatet med tanke på att han inte riktigt kunde uppföra sig och att det var stenhård konkurrens från en massa fina DE Golden honor.


Tack Helena, Sandra, Karola och Anna för trevligt resesällskap och en jätte rolig helg. Tack alla andra som också gjorde denna helgen oförglömlig!=)


Utöver SM helgen så har båda hanarna i Grace kull blivit tingade, så förhoppningsvis flyttar alla ungarna på Hässleholmsutställningen den 18:e.

Presentation


SMF 206 Starlight's är en liten marsvinsuppfödning av Self och English Crested i färgen Golden.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards