SMF 206 Starlight's blogg

Alla inlägg under oktober 2008

Av Anna - 14 oktober 2008 21:52

Rögle vann över Linköping med 3-2!!!=D I´m happy happy happy!!!

Synd bara att man missar Timrå matchen på lördag.....

Av Anna - 13 oktober 2008 21:48

Ojojoj, så många anmälningar det var till denna utställningen då...=S Alla har tydligen bestämt sig för att åka till Borås den 18 oktober.=P

Det var:
~ 84 juniorer (10 self jr, 8 crested jr)

~ 158 seniorer
~ 132 pettar! =O

Det man kan se som positivt är väl att det var 15 pet juniorer anmälda av varje kön, vilket innebär att 3st silverkort får delas ut.=P
I ras är det lite svårare att säga om det är positivt eller inte med så många anmälningar.... men jag blev i alla fall mycket nöjd när jag såg domarfördelningen över raserna!=)

Av Anna - 13 oktober 2008 16:59

Japp nu ikväll fick marsvinen sig en liten överraskning!=P
Jag har nämligen börjat bli mycket slarvig med kligröten till dem, så det är rätt så många veckor nu sedan de fick det senast. Så alla marsvinen blev så klart överlyckliga när de såg vad matte kom med i skålarna för ett litet tag sedan.=)

Elektra som nog aldrig fått smaka på kligröt fattade direkt vad det hela gick ut på.=P Dessvärre fick honorna dela på en enda skål denna gången, då Jack och Max fick den andra. Så det blev lite trångt runt skålen i början, men de turades sedan om att äta ur den.

Trimningen av Julia och Max är klar nu, fanns inte så mycket att plocka på dem, så de är helt nedtrimmade nu. Så jag tror jag väntar tills torsdag att trimma igen, då ska de ju även badas.

Sitter fortfarande och väntar på bekräftelsen till utställningen som inte kommit än...... =/
 
 
Lite bilder från ikväll:


Trängsel runt grötskålen!=P


Olga, Elektra och Katie äter kligröt.


Finaste self hanen Max blev jätte glad när det serverades kligröt!=)


Även gästerna tyckte det var gott.

Av Anna - 13 oktober 2008 12:33

Så nu har jag varit ute med hundarna och passade på att ta med kameran ut i skogen för att ta ett fint höstfoto som jag kunde använda som bakgrund här i bloggen. Ja resultatet ser ni ju själva, och jag blev faktiskt riktigt nöjd med det.=)

Nä nu är det nog dags att ta tag i den här trimningen inför utställningen på lördag. VBÅ börjar ju om ca 15 min, så det kan man ju sitta och små titta på medans man plockar bort det värsta.=P

Annars händer det inte så mycket i dag. Har inte gjort något speciellt innan idag heller, mer än en körlektion och sen tog jag och städade ut det lite blött hö från marsvins burarna.

Nä, börja trimma var det nu som gällde....!

Av Anna - 12 oktober 2008 15:12

Hade inget speciellt att göra nu på eftermiddagen, så jag tog några bilder på Julia, vilket tyvärr inte resulterade i några bra bilder. Den lilla flickan kunde som vanligt inte sitta still *SUCK*..... Så istället blev det till att väga marsvinen, eftersom det var ett tag sedan alla marsvinen fick sig en vägning. Resultaten blev följande:
 
 
Olga, 4,5år, vägde 1250g - En helt lagom vikt för en gammaltant.

Katie, 4år, vägde 1084g - Eftersom hon inte är en jätte stor hona är detta en helt lagom vikt för henne, och jag tror fortfarande att hon skulle kunna placera sig bra på utställningar, även om hon numera är pensionerad från det (ett tag?).=P


Jack, 2år, vägde 1146 - Har gått ner lite i vikt sedan han fick en liten burkompis, som genast satte fart på Jack.

Elektra, 2år, vägde 1246g - Hennes mage är så mjuk och go, men jag tror nog att hon bör gå ner lite i vikt innan hon sätts med hane igen.

Liza, 1år, vägde 1160g - Är där några ungar i henne måntro? Hon har ju i alla fall ökat en del sedan hon sattes med Rodde i augusti, då vägde hon bara kilot.... men hade i och för sig varit rätt så sjuk i mitten av juli.

Julia, 2,5mån, vägde 496g - Nu börjar mattes lilla flicka bli riktigt stooor ju! Börjar lilla Wera (Westa;P) komma ikapp henne nu Sandra??;)
 
Max, 2,5 mån, vägde 756g - Ehh ja, vad ska man säga... Mycket STOR för sin ålder. Men vilken snygging det har blivit av den lille killen som kom hem till mig i augusti!;)
 
 
Vet inte om jag ska börja med trimningen lite i dag ändå och sen ta det sista på tisdag och torsdag... hmm... får fundera på det ett tag. Kan ju också göra så att jag trimmar två dagar i rad, alltså måndag, tisdag och torsdag.... även om jag inte tycker det är så jätte roligt.

Hoppas i alla fall att bekräftelsen till utställningen kommer snart, så man kan få se hur många anmälningar det är både totalt och per ras.=P

Av Anna - 12 oktober 2008 00:37

Har försökt få bloggen lite "höstigare" i utseendet, hit or shit?

Av Anna - 11 oktober 2008 17:08

Öppet hus på skolan idag gick bra, många skrattade åt Kenshous små tokigheter.=P

Har inte planerat in något annat att göra idag, så jag har precis tagit ett skönt bad och läst MM. Har nu mina myskläder på och sitter med lilla Julia i knät. Vi sitter och lyssnar på matchen mellan HV71 och Rögle, just nu står det 2-2....

På måndag hade jag tänkt börja med förberedelserna inför lördagens utställning i Borås.

Av Anna - 10 oktober 2008 13:51

Idag är jag ledig från skolan, så hittills har dagen gått åt till städning av mitt rum, burstädning och lite TV/dator.

Nu hade jag tänkt ta och gå ut en lång runda med hundarna, och sen ska jag göra lite skolarbete... sen tror jag inte det blir så mycket mer jag kommer få gjort idag.=P

Imorgon har vi öppet hus på skolan, så lite träning med Kenshou inför det blir det väl kanske också idag......

Till sist tänkte jag visa en bild på våran lilla gäst, som sprang utan för dörren och sen vidare in under en buske i rabatten.


Det är ju verkligen inte väldens bästa bild... men har ni några förslag på vad det kan vara???
Har försökt kolla lite på nätet, men hittar inget som den liknar direkt...=/ Tyckte den liknade en hasselmus, men denna hade dock ingen svans med lång päls på.... Sen såg det inte ut som en sork heller, denna hade mycket större ögon.... och en mus var den inte lik heller, denna hade mycket kortare, rundare och knubbigare kropp. Sen fick jag uppfattningen lite av att den hoppade som en känguru när den sprang/gick.... hmmm...=/

Något som vet vad som kan passa in på den förklaringen?? Skulle vara skoj att veta vad det var....

Presentation


SMF 206 Starlight's är en liten marsvinsuppfödning av Self och English Crested i färgen Golden.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7
8
9
10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards